Businessvrouw in het nieuws: Nathalie Massenet, 96 miljoen euro omzet met online fashion


Nathalie Massenet (41), beter bekend als " the queen of internet fashion shopping", heeft met 12 miljoen euro winst door haar site net-a-porter.com geen klagen. Onlangs presenteerde het de cijfers over 2008, waar niets dan forse groei uit blijkt. De omzet steeg met 47,8 procent tot 96 miljoen euro. De winst groeide met 234 procent tot 12 miljoen euro, aldus persbureau Reuters.

Maandelijks vinden 6.500 nieuwe klanten, overwegend vrouwen, de weg naar de winkel die het werk voert van ontwerpers als Alexander McQueen, Zac Posen, Roland Mouret en Preen. In 2007 waren dat er 5.000.

Net a Porter ging in 2000 van start, het bedrijf heeft inmiddels zo’n 400 medewerkers. Derde partijen kunnen aanhaken op de groeiende belangstelling voor de modewinkel door zich in te schrijven op het affiliateprogramma. Daarbij ontvangen ze tot 8 procent van de aangebrachte omzet.


Oprichtster Natalie Massenet, opende onlangs een nieuwe site, TheOutNet.com. Dat is een retail outlet-winkel waar de dure merken uit Net a Porter hun minder courante voorraden verkopen met tussen de 40 en 60 procent korting.


Hoe kwam ze op het idee van net-a-porter.com, dat is wat iedereen natuurlijk wil weten:

Massenet heeft mode en presentatie wel in haar genen, haar moeder was een Brits Chanel model, haar vader een Amerikaanse journalist en later filmcritiscist. Tot haar 11e woonde Nathalie in Parijs en verhuisde toen naar LA met haar vader. Na middelbare school werkte ze voor filmproducent John Hughes, vervolgens bij Women’s Wear Daily in New York and Tatler in London. Ze merkte op dat er een "disconnect" was tussen welke nieuwste mode klanten zagen in de magazines en wat ze konden vinden in de winkels. Er werd veel gebeld met klachten dat de lezers de kleding nergens konden vinden. Waardoor ze dacht " wat zou het mooi zijn om een link te maken tussen de impuls en behoefte om de laatste mode aan te schaffen en het bezorgen tot aan de deur".

1 opmerking: