30 juni Businessvrouw in het nieuws: Neelie Kroes


Het kabinet is geschrokken van de populariteit van Wilders en de PVV. Het lukt ministers Maxime Verhagen (CDA), Eimert van Middelkoop (CU) en Eberhard van der Laan (PvdA) niet om aan te tonen dat het met de integratie niet zo slecht gaat als wordt beweerd en om een succesvolle tegenaanval in te zetten tegen Wilders. Er zijn geruchten dat Neelie Kroes binnen de VVD gaat opstaan om de aandacht van Wilders en zijn partij af te halen.


Achtergrond Neelie Kroes :
- Leeftijd: Geboren in 1941
- 1e functie: lid Raad van Bestuur zwaartransportbedrijf "ZwaTra", vanaf 1965
wetenschappelijk medewerkster Nederlandse Economische Hogeschool te Rotterdam tot 1971
- Plaats: Wassenaar
- Hoogst behaalde diploma: Eredoctoraat Universiteit van Hull, 1989 & Doctoraalexamen economie Nederlandse Economische Hogeschool te Rotterdam, van 1958 tot 1965
- Huidige functie:Europees Commissaris voor mededinging, vanaf 1 november 2004.
- haar advies aan zakenvrouwen: In ieder geval zorgen dat je je studie afmaakt. Ook moet je weten dat de combinatie van kinderen met een carrière betekent dat je soms dingen zult missen. Daar moet je dan andere regelingen voor treffen. Ik was er ook niet altijd bij als mijn zoon ging afzwemmen. En: vrouwen moeten deliveren – daar is geen mooi Nederland woord voor: buffelen, hard werken en presteren. Wees niet bang om fouten te maken. In Europa rust een taboe op fouten maken. Op fouten word je hier keihard afgerekend. In Amerika beloont men de moed om opnieuw te starten. Daar ziet men in dat fouten erbij horen. Ik heb zelf veel geleerd van mijn fouten. Neem risico’s. Mannen zien er geen been in om te solliciteren op hoge functies. Die gaan ervoor. Vrouwen denken vaak: ‘daar zal ik wel niet geschikt voor zijn’. Niet doen, dat is onzin, wees overtuigd van jezelf. Ook mannen weten niet of ze succesvol zijn in hun baan. Neem risico’s en wees ambitieus. En laten wij veranderen wat Madeleine Albright ooit tegen mij zei: ‘De grootste vijanden van vrouwen zijn andere vrouwen’.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten